17 Şubat 2012 Cuma

periodizasyon.


basta be nolmak uzere hepimizin zihninde zaman zaman periodizasyona yönelik soru işaretleri olmakta. hatta sevgili kankam ugur bu konuyu şubat ayında gundeme getirmiş idi. bakınız ..
http://besttrainingclub.com/2012/02/periyodizasyon-nasil-olacak-bu-isler/

biraz gecikmeli de olsa buna bir açıklama getrimeye çalışalım. öncelikle bunun için tek bir dogru yol yok. ancak sizlerle paylaştıgım bir bakış acısı o kadar. burada
continued = 60 -80 hamle
REsistif larga =40-60 hamle
Resistif Corta = 20-30
blolique =bolder
Fuerza potenza =kuvvet ve guç anlamında kullnaılmış. ve tek bir spesifik olay ornegin bir yarışma daki maksimal performans hedeflenmiş durumda. kısacası bir yarışma tırmanıcısı için düzenlenmiş bir program.
bu yaklaşık 4 aylık dönemi kapsiyan antreman programında başlangıçta bolder, guç kuvvet ve 20-30 hamlelik antremanlar agırlıkta iken zamanla 40-60 ve 60-80 hamlelik antremanlara agrılık verme ön plana çıkmakta. son üç haftad aise yeniden boldera bir miktar yuklenme öneirlmekte.
maksimal kuvvet için veya sadeec boldera yönelşik birpreiodizasyon programında ise yukardaki dizilim soz konusu olamaz. burada 5 haftalık mikrocycycle lardan olşan giderek daha agrı yuklamamnın oldugu 4-5 dönem gerekir. isterseniz bunuda başka bir yazıda konuşalım.

Hiç yorum yok: