24 Haziran 2014 Salı

24 haziran intervale devam

Antreman günlerimde çalışma yorgunluğunun üstüne işten eve kadar geçen 90 dakikalık bir araba yolculuğunu eklemek ve günün stresini bir kenara bırakmaya çalışmak gibi bir motivasyonum var. Kendi kendimi motive etmeye çalışıyorum aslında.  Bu antremanım da ise belli bir süredir konuşmadığım bir arkadaşımın koşu sürelerinden buldum motivasyonumu. 2 sene gibi bir sürede maraton temposunu 5dak/km ye çekmeyi başarabilmiş ve maratonu  3; 30 larda koşmaya başlamış. İşte bu surpriz oldu benim için. İnsanın kendine hedefler oluşturması güzel, bende böylelikle onun temposuna yetişmeyi hedefledim.

   Aslında uzun koşularda mevcut hızımı arttırmak için başladım stat antrenmanları yapmaya ancak bu yolda ilerledikçe pek çok hedef belirdi. Antrenman bile hedefin kendisi oldu belli bir sürenin sonunda..
    400m 60 saniyenin
    800   2 dakika ?? ( işte burası çok iddalı oldu)
    1 km yi 3 dakikanın altında koşmak
    5K   17 dakika
    10K 39,
    Yarı maraton.......

  Görüyorsunuz ya, isteklerin duru durağı yok. Tabi bu esnada kaya tırmanışlarımı ilerletmeye, tupsüz dalışta dip süremi geliştirmeye, yaz genelinde yüzme tekniğimi düzeltmeye çalışacağımı , bunları yaparken üzüm bağımla ilgileneceğimi, işimi de aksatmamaya gayret edeceğimi söylememe gerek yok. Neyse motorsikletten öğrendiğim bir deyim var. Fili parçalayıp yemek...Şiimdilik ana konum hızımı korumak ve yeterli hızı oluştırmak olduguna göre anaerobik aerobik dengeyi bozmadan ikisini de geliştirebilecek bir antreman olarak 200 lere devam.

 Bugün ki konsept asağı yukarı 220 metrenin ilk 120 sini biraz daha kontrollü son 100 ü ise daha hızlı çıkartmak idi. başlangıç noktasına kadar yürüme ki yaklaşık 2.30-3 dakika etmekte sonrasında yeniden. 220 metrelik koşularımız dan 7 kere yaptık süreler 48 saniyeden başlayıp 43 ,42,41, en sonda ise 40 saniyeye kadar gelişti. son turda ilk 120 yi 22 saniye sonrasını 18 saniyede koştuk. bir önceki turda ise son parçayı 17 saniyede koşmuş idik.  Sanki 2 saniye kadar geliştiğini hissediyorum. burada amaç yavaş yavaş son sprint hızını koruyabilmek ve bu esnada koşulan metreyi yani iş volümünü arttırabilmek. Her parçayı 17 de koşabilesek 400 ü 68 snyede koşabiliriz demek. henüz ciddi bir deneme için erken. Günün olumlu gelişmesi ise 100 metreyi 15.15 e çekebilmem oldu kendi adıma. Daha da hızlı koşabilirdim sanırım...

Hiç yorum yok: