26 Ekim 2012 Cuma

26 ekim yeni dönem

aldım elime makası dogrusu ynalısı ile kestim biçtim ve son dönemimiizn analizini yaptım. periyotlama-dönemleme(periyodizasyon) ilk olarak rus ekolinde bulunmuş bir kavram.  soguk savaş yılları. kapılar birbirine kapalı. ve şimdiki kadar doping kontrol yontemleir yok. ruslar ve dogu almanlar inanılmaz ekipler çıkarıyorlar. batının tüm medeni gelişmlerine karşı doguda alt edemedikleri bir saglamlık var. çekiiç ors mesali-sscp-. işte o dönemlerden. çalıştırıcılar ilk önce hipertrofi sonrasında maksimal güç ve sonrasında spor spesifik çaşılmanın rafk yarattıgını bulmuşlar. ve gerçekten fark yaratmış. şöyle geniş zamanda bunu size ayrıntılı yazacagımi ancak şimd gunumuuze dönelim. son 8 haftada yaptıgımız antremanlar gerçek anlamda ön kollarımda hipertrofi meydana getirdi. tabi en dogrusu öncesinde olçum almaktı ancak almamışız bir şekilde. aynı değişikliklerin bir benzeride erdemde oldu. fakat gel görki mevcut çalışma şeklşimizle devam edemeyiz. oldukça etikili bir dayanıklılık kazancı olmasına ragmen hedefledigimiz rotalarda dayanıklılıktan ziyade kuvvette dayanıklılık ve güçte dayanıklılık lazım. fakat yinede hakkını yemeyelim ilk defa hayatımda tırmanırken tutuşlarımın sertleştigini elimin kolumun sertleştigini hissettim. acıklaması zor ancak sanırım şöyle acıklayabilirim. aktif tutuş yapmadan acık tutuşlarda veya yarı acık tutuşlarda çokda kuvvet harcamadan ilerliyebildigimi fark ettim. açıkcası çokda hoşuma gitti.  fakat zor rotalarda gereken hamleden hamleye geçiş keskinliginden bir parça uzaklaştım. tabi 70 kg olusumunda bunda etkisi var . edealden 5 kilo fazla. çokda takmıyorum. zira her sporda musabaka dısı zamanlarda bir miktar kilo alımı olmamkta. bendeki de kas kazanımı ile beraber kilo alımı sanırım . aynı şey erdemde de var. 58 kilo . ortalamasının 5 kg ustu. yavaş yavaş dikkat etmeye başlıyoruz ancak ilk etapta aburcuburdan kaçınarak. ekstradan gida da kesinti yapmıyacagız. daha subata kadar çok aman var. şimdiden sert diyetlere başlarsak sonu gelmez.

bugunun antreamnı yeeni döneme başlangıç. kuvvette devamlılık. solda ki duvarda 4 rotadan olusan bir mega rota. başlangıç sert. 6-7 hamle ile uste ulaşıyoruz. orta karar iki tutamak var. bir iki dinlenip ayaksız iniş ssanırım 4-5 hamle. sonrasında ikinci tırmanış hattı. 6 hamlle. yeniden iniş. tolamda 30 kadar hamle. hızlı bitirişle 1.20-1.30 arası. 1:1 interval oolacagından o kadar dinlenme sorası ikinci rota. bu dahada ilginç. 5-6 hamlelik set başlangıç. ayaksız 10 saniye aslıma. bir 4-5 hamle daha sert sonta 10 saniye daha dinlenme. ayaksız iniş. buda 20 hamle . yaklaşık bir dakika. sonrasında 5 dakida dnlenme ile 2 set ve 3 ve 4. 20 dakika dinlenme ile 2 set daha.  hiç birinde 1-2 rotaları tamamlıyamadık. bakalım. şimdilik bu eksende tırmanacagız. birde 30 saniyeye 2.30 luk dinlenme ile supramaksimal çalışma. oalcak. bizim sporuuz için nonlineer dönemlemenin en uygunu oldgunu düşünüyorum . bunu da br ara acıklamaya çalışacagım.

özetle tırmanış performansımızdan çokda etkilenmeemde zaten bu nihai sonuç alınacak bir dönem degil. ara dönem. bakalım 2 ay sonra neler görecegiz.

Hiç yorum yok: