11 Eylül 2012 Salı

10 eylül yeni duvar.

bugun yeni duvarda ilk antrmeanım. istanbulda 4 gunde 3 antreman planlamışken birde kaldım. fakat urfada yeni duvarımıızı dusunerek  kendimi motive ettim açıkcası. tek egimden olşan duvar yaklaşık 3.8 boyunda ve 3.5 eninde. acısı değiştirilebiliyor. şu an için 22 derece. daha dik veya egimlide yapabilriiz. dun ilk kez tutamaklarla donattık. hepsi zorlayıcı. rahat tutuşu olna en fazla 5 adet tutamak vardır.  ayaklar da eksik. böylelikle yaptıgımız her antreman EN AZINDAN kuvvette devamlılık etkisi bırakıyor.  bu siklusta yaklaşık 2 ay boyunca giderek artan surelerde interval planlarını yapmış durumdayım. 30 sanilerden 3 dakikalık setlere kadar bir spektrumda interval. her iki haftaya bir görece zorlaşıyor. 2 ye 1 den 5 e 1 e kadar değişik yüklenme ve dinlenme oranlarımız var.  bu arada her iki haftalık dönemler içinde antreman volumude giderek genişliyor.
ne gibi? mesela 6-7 li setlerden  2 adetle başlıyoruz amaç 16 lı setlerden 3-4 adete kadar. tabiki bu set sayıları her birimde ve her yuklenme şiddetinde yeniden ayarlanıyor.  yani 30 saniyede 14 set yapıyorsak 3 dakikda 3-4 set ile başlıyacagız. . ocak ayına kadar bu şekilde. her iki kuvvette  devamlılık yuklemesine bir güç çalışmalarınıda ihmal etmiyerek.  ocakta saf guç dönemi yeniden.  ....

lafı fazla uzattım. bugun  yolculuk sonrası  oldugu için kendimi yorgun hissetsemde yeni duvarın cazibesi ile iki setlik bir antrmean yaptık erdemle. 13 ve 12 setçikden oluşan. arada 15 dakika dinlenme ile.

Hiç yorum yok: