moonclimbing.com'dan görüp uygulamaya soktuğumuz system antrenmanının fikri altyapısını kurduktan sonra nihayet uygulamaya da koyduk. tabi ilk antrenman olması yüzünden biraz deneme yanılmalarla geçti; doğru yüklenmeyi bulana kadar zaten antrenmanı bitirdik. hala da doğrusunu bulabildik mi ondan da kuşkuluyuım gerçi.
nasıl yapıldığı aha şuradan okunup izlenebilir: http://www.moonclimbing.com/systems-training-c-334_355.html
3 yorum:
nasıl gecti antreman, zorlukları nedir. ilk düşüncelerin nedir.
valla ilk setler biraz hangi tutamak kobşinasyonlarinda dogru yuklenildigini bulmakla gecti, o yuzden 2. antrenman daha fikir verici olur gibime geliyor...
yine de kollarda hafif bi agri olduguna gore demek ki ise yaramis...
belli bir tutusu ve durusu spesifik olarak calistirmasi acisindan guzel ama acaba fingerboardda temel tutuslari maksimal calismak daha mi faydali olur bilemedim...
bence kotu yani cok uzun surmesi. bir fingerboard ay da interval calismasi en fazla 1 saat surerken bu isinma soguma disinda 1.5 saati buldu.
1.5 saat ciddi bir sure. finger board da calışıp sonra kolları farklı acılarda kitlemek daha efektif sanki. barfikste veya fingerda kitlenme çalışması, derin kitlenmeler, paxti nın videosundaki gibi kendini yukarı almalar bunların hepsi çok çok gerekli. yukarı bir hamleye dogru uzarken alttaki kolumuz nereye kadar kitlenebiliyor? omuz hizasına mı? gogus hızasına mı? bel hızasına mı?. işte bu bariz bir fark yaratmakta. ayakları yuksege çekip derin kitlenmeler hamle boyunu ınanılmaz uzatmakta. zaten aynı tutamakları tutmaktayız. bence 1.5 saate gore daha kısa tutabilmek lazım. 60 saniye %100 maksimal 75 saniye dinlenme araları ile haftada 2 toplam 4 hafta calışmanın kas stirahat glikojen depo oranlarını arttıtdıgı mitekondriyal citrak oranlarını arttırdıgı (krebs siklusunun temel amıno asitlerinden birtanesi.) bulunmuş. yanı toplam 16 bilemedin 18 dakikanın. veya direkt senin seviyende olsam Hııt training yapardım. tabata, veya 60 a 75 lik maksimal setler. cunki senin seviyen benden çok daha iyi.... berberinde maksimal guç için kucuk cıtalarda ızole tutuş çalışması, 1,4,1,4,1,4 vb gibi tutuş çalışmaları ile bir yandan tutuş gucunu bir yandan da kuvvette devamlılıgı geliştirirdim.
Yorum Gönder