30 Mart 2013 Cumartesi

2 saat bolder için 600 km gidermisiniz?

urfada kendi imkanlarımıza göre iyi bir antreman olanagına sahibiz sahip olmasına ama duvarımızın imkanları -imkansızlıkları sonuçta bizi de şekillendiriyor. hem farklı bir duvarda çalışmak hemde nisan ayının sonunda yapılacak 2. elemede bir başka süprizle karşılaşmamak adına arabaya atlayıp malatyaya kadar gittik ve sadece iki saatligine de olsa bolder yapma imkanı bulduk. sabah erkenden yola koyulup saat 10 sularında besyo nun spor salonuna ulaşabilmiştik. Malatyada buluştugumuz Erhan arkadaşımızında refakatinde duvara ulaştıgımızda bekledigimden çok daha büyük  oldugunu gördüm. acıkcası beklentimin de uzerinde bu büyüklük. bu duvarın imkanlarını kullanmak isterdim. neyse 5b den 6c ye kadar rotalar tanımlanmış bolderda. hepsini gönderdik gün sonunda. bir parça daha egim eklense imiş çok daha farklı guzellikte olurmuş ancak bu hali ile de çok guzel ve yeterli. ilk bakışta sakarya duvarına göre daha uzun rota olanakları olabilir.

28 Mart 2013 Perşembe

28 mart

iki gundür duvara yeni elementler eklemekle meşguluz. çok yönlü rotalar için gerekli olduguna inanıyorum artık. ( yarışma tecrubesi diyelim). duvar artık daha bir bolder duvarına benzemekte. bugun istasyon çalışması yaptık. 4 ayrı duvarda 45 saniye tırmanış 15 saniye rest ile 12 set. 10 dakika ara dan sonra bir 12 set daha. tabi kimse son setleri net yapamadı......

25 Mart 2013 Pazartesi

3 günde 4 arkdaşın 2400 km si....

hatırlayanacagı uzere gecen yazıda yarışma oncesinden haber vermiştim. hafta sonu 2013 milli takım elemelerinin ilk ayagına katılmak üzere sakarya universitesi kampusunde idik.  tolgahan erdem bülent ve ben ortak zaman ve hareket planı optmizasyonu sonucu bu yarışmaya araba ile katılmaya karar vermiştik. Sonuç cuma gunu büyük çogunlugu sert yagış altında katedilen 1200 km lik araba yolculugu oldu.

Yarışmanın nihayetinde ben 6. erdem 24. tolgahan 31 ve bülent ise 33. kişi olarak sıralamada yer bulduk. Alınan sonucu manidar buluyorum. Bununla ilgili yorumlar daha sonra....

Cumartesi erkekler eleme, bayanlar eleme ve erkekler yarıfinal  sıralamaları yapıldı. Pazar ise bayanlar ve erkeklerin final turları ile geçti.  Bayanların katılım sayısı az olunca ( her zamanki gibi) zamandan tasarruf etmek adına onlarda yarıfinal elemesi yapılmadı.

Yarı finallere katılım tahminimden çok oldu. Bir kaç eski dost dısında ( dogan, zorbey,mumin ...) hemen hemen herkes oradaydı. tabi benim yarışmalara ara verdigim 6-7 sene pek çok yeni simayıda eklemiş. ilk gun bismillah deyip elemelere başladık ancak henüz kendimize gelememiş oldugumuzdan dolayı ve rota yüzeylerinin tutamak şekillerinin urfa cardon ekibinin ezberini bozmaasından dolayı pehlivanlların sırtı pek çok kez minder gördü.  uzun süredir yarı magaramsı  bir ortamda tek tip tutamak tek egimde hazırladıgımız için bizim ekibin stili tam anlamı ile " old school" yani taş kafa stiline dönmüş. tabi bunda kuvveti maksimalize etmek adına yapılan 1-2 hamlelik zor tutuşlar ve direk hamle engramlarınında payı var. yani neymiş tek yönü beslenmek bünyeyi bozarmış.... anlamış olduk. gunun sonundaki yarı final sıralamasına ben son pozisyonlarda yani 14. sırada kendime yer bulabilirken , ekipten erdem ve tolgahan yanlış taktik ile yarışmalarının, dikkatsizliklerinin, tecrübesizliklerinin sonucu olarak challenger ın kopan parçaları misali uzay mekigini terk ettiler ve kıl payı yarı finallere gelemediler.  bunuda detaylı inceleyecegiz elbet...

akşam üzeri yapılan 5 rota ise biraz daha ayarlı olup tırmanıcı ekibini tesbih gibi dizdi. bu sefer elimde ne varsa dökmeye, daha atılgan bir stille yarışmaya karar vermiştim. zira finale sadece 6 kişi kalacaktı ve kafamda finalist olabilecek kişiler ise en az 11-12 kadardı. epey zor geçecegi belli idi. ve hataya yer bırakmamam lazımdı .  ancak dikkat etmeme ragmen yinede bazı hatalar yaptım fakat bana fazlaya mal olmadı.
ilk rota sag taraftan ayaksız başlangıçlı sonra bacaya baglıyan bir hat. hata yapmadan top a ulaşınca bir parça rahatladım.
ikinci rota onun hemen solundaki negatif -pozitif-negatif egimden oluşan plakada idi. bu plakanın bendeki etkisi ilginçtir. şimdiye kadar bu plakadaki hiç bir rotayı çıkamadıgımı fark ettim.  şeytanın bacagını kırmaya girdim. ilkinde olmasada ikincide kırdım. artık rahattım.

üçüncü rota ise benim için moral patlaması oluyor.  flash ı patlatıyorum. 4. rotada kimse zona dokunamıyor ..
5 ise zon. 5 de 3 top 4 zon ile finallere 4. sırada çıkınca bir parça rahatladım.

finalde ise yeni uygulamaya gore yarış oldu. yani her bir rotada sırası ile 6 yarışmacı yarıştıktan sonra diger rota denenecekti. 4 rota için 2 şerden 8 dakika inceleme yaptık. yurt dısında yabancı milletlerden de olsa beraber çözümleyebiliyorlar. bizde herkes çözümü aklına yazdı... 4 rotayı gorunce içim rahatladıı. 4 de 4 olabilecek hatlar.  fakat pratik ile teorik farklı .  hantallık yorgunluk ile birleşince ve gucume guvenip yanlış çözümlerde ısrar edince 3 zon ve 6. sıra da kaldım. burak 1. ugur aynı top fazla deneme sayısı ile 2.  övgün ise 2 top ile ( akıllı çözümler :)) 3. sırada ipi göğüsleedi.

7 yıl aradan sonra katıldıgım ilk ciddi yarışmada artık sıralamanın eskiye nazaran daha zor oldugunu , ekmekgin aslanın agzından midesine indigini gördum.  bu arada kendime bir kaç acı recetede yazmayı ihmal etmedim. bakalım önümüzdeki yarışmaya kadar ev ödevimizi yapabilecek miyiz:))

21 Mart 2013 Perşembe

21 MART MİLLİ TAKIM ELEMELERİ ÖNCESİ SON HAZIRLIK

salı gunu tetkik taktik bugun ise biraz  kapuste oynamaca çalıştık.  turkiye işler boyle. 2 gun aonra, hafta sonu milli takım seçmesi var. 3 gun önce bunu ögrendik... gecen sene mühteşem bir katılımın eşlik ettigi yarışmada 1. ve 3. olmuştuk. biz bize yarıştık resmen. bakalım bu denli gizli kısıtlı tanıtımla ( sanki duyulması istenmiyormucasına...) ne kadar katılım olacak. periyodizasyon, precontest post kontest dönemsel antreman yuklenmeleri gibi evrensel, spor bilim kurullarına pek de dikkat etmeden bir duyuru ve ardından sustalı çakı gibi tum hevesliler 5 gun içinde yarışıyor. ancak bizde olur. neyse bizim sustalı mekanızmaları alllahtan bu dönemde iyi ....
https://www.youtube.com/watch?v=se1sRD-Z1Lk&feature=youtu.be

17 Mart 2013 Pazar

16 mart -değişim-

zaman içinde antremanlara , hamlelere, tutuşlara vucut alışıyor. ilk başta çok zor gelen sonradan kolaylaşıyor ve tekdüze oluyor. 

bu gelişmenin önündeki temel sorunlardan bir tanesi. ve aşmak için şimdiye kadar sık sık antreman yöntemlerinde değişiklikler yaptık. bir başka nokta ise duvarımızı ve tutamaklarımızı değiştirmek. sanırım 4-6 ayda bir tutamakları bir derece küçültüyoruz. bugunun çogu artık çok kullanılmaktan kırlenmiş, kayganlaşmış yani bizim alıştıgımız tutamakları değiştirmekle geçti. bazen tahyadan tutamak da yaptıgımız oluyor. neyse yeni hali ile duvarlar epey zorlaştı. umarım zamanla alışabiliriz...

onun dısında bolder antremanı yaptık. yarında yapabilmek adına hafif bıraktık....

15 Mart 2013 Cuma

14 kampus bayramı

bugunun antremanı kampus board. oncek iiki gunun etkisi ile çok iyi olmadı. 1-5 ince cıta vsvs. 1-6 denedim olmadı. 8 mmden 1-5 denedim olmadı.  vs vs

12 Mart 2013 Salı

12 MART KUVVETTE DEVAMLILIK

5 dakika ara ile 3 set den oluşan tabata. şimdiye kadar böyle bir şey yapmamıştık. yoruldukça büyük tutamaklara geçip , 20 saniyeyi tamamalamasak bile 10 saniye rest sonrası yeniden devam ederek. artık 3. siklusun sonunda en büyük tutamaklarda bile duramıyacak kadar yorulmuş idik.
sonra 9-10 hamlelik oldukça zor bolderları pek ara vermeden düşsekde kaldıgımız yerden devam ederek tamamalamaya çalıştık.  daha sonra iki parmka zor bolderlar ve serbest bir iki rota ile gun bitti. dünün üzerine kesinilkle yıpratıcı oldu. şimdi perşembeye kadar toparlanma zamanı.

11 mart kampus ve yeni dönem

önümüzdeki 6 hafta gç agırlıklı çalışacagımız ve maksimal gücümüzü arttırmaya çalışacagımız bir dönem. ilk defa sistematik olarak kampusu kullanacagız. şimdiye kadar daha çok bir sınama şeklinde kullanıyorduk.  bu akşam hem süre hem şiddet olarak gayet yeterli bir antreman yapabildik.
ince cıtalarda
1-4-4 sag sol
1-5-5 sag sol
1-4-5 sag sol  hızlı çekme çalışıyoruz yani 4 . cıtayı tutar tutmaz 5 e gidiş
1-5-6 sag sol
1-6 deneme. hepsinde 6. cıtaya ulaştım ancak tutamadım. kampus duvarıın sallanması ve benim yanlış moment uygulamamda bunda etkili oldu. gelecek sefere duvarı sabitleyecegim.
1-4 çift el
1-5 çift el
1-6 çift et deneme( ilk kez çift elde 6. cıtaya dokuabildim.)
9 mm ile 1-5 deneme sag sol ( esasen 1-5 den biraz daha fazla bir mesafe)
8 mm ile 1-5 (tam mesafe ve bir kere durabildim)
8 mm den 1-4 çift el
9 mm de sag sol tek elde kitlenme. sag ile daha iyi durabildim.( ilk kez yapabildim ve kendimi cok iyi hissettirdi)
en kalın cıtalarda
tek kol barfiks
sag 3 sol 2
tek kol kitlenme 22 kg ile. (sol daha iyi)
iki parmak (4-5) ile 1-5

orta cıtalarda
iki parmak(3-4) ile 1-4-6 ilk kez

8 Mart 2013 Cuma

tırmanış sonrası, tek kol barfiks, tek parmak barfiks vs-VİDEO

bu sefer yaptığımız tırmanış  belkide uzun süredir en iyi olanıydı. rota aanlamında pek bir liste oluşturulmadıysada tırmanış kapasitesi üst düzeydeydi. rotalarda yorulma , her türden rotaya giriş vsvs. yeni başlayan arkadaşlarımız 6 derecelerde bir kaç rotayı da yağladılar. iyi oldu.

ilk antremanı yorgunluk bahanesi ile es geçince iyi bir dinlenme sağlamış olduk. dun çok iyi denebileck bir antreman gunu idi.

4.5 kg ile tabata çalıştım. 4 saniye daha dayanabilseydim 8 set itamamlıyordum. şimdiye kadar yaptığım en iyi çalışmaydı sanırım. (tabata çalışması çok acımasız. ve sert. yaparsanız anlarsınız)

sırf deneme amacı ile yaptığım sag sol tek parmak barfiksler, yine 4.5 kg ile tek kol barfiks, tek parmka frontlever denemeleri iyi geçti. videoya çektik.  tabi çalışma şartlarımızın elverişliigini de göreceksiniz. her şey sporumuzu destekliyor. böyle bir ortamda başarısız olunması sürpriz olur...

şimdiki hedefim tek parmkata birden fazla, tek kolda birden fazla, ve serce parmkalar ile bir adet  barfiks çekabilmek.
https://www.youtube.com/watch?v=-SqaHkp7rNg&feature=youtu.be